Estación Caribe: Esimerkki nuorille ja Moravian artesaaninaiset

Mainos sukupuolten välisen tasa-arvon työpajoista
Mainos sukupuolten välisen tasa-arvon työpajoista

 

"Vapaa tunteiden tukahduttamisesta, vapaa stereotypioista.

Tunnen, jaan, itken, kuuntelen."

 

 

"Maskuliinisuuttani ei mitata senttimetreissä."

 

"Olemme sekoitus feminiisisyyttä ja maskuliinisuutta.

Olemme ihmisiä."

Kuvat: Yesenia Johana Henao - Solax Producciones

Martín, Estación Cariben laulaja, kysyy ujolta teiniyleisöltä kysymyksen: "Millainen on tosimies?" Tytöt ja pojat katselevat toisiaan ja yhtäkkiä käsi singahtaa pystyyn. "Tosimies on sellainen joka osaa kunnioittaa." sanoo poika yleisöstä.

 

Estación Caribe pitää työpajoja Moravian suurimmassa koulussa, samalla alueella jolla he itsekin ovat kasvaneet. Työpajoissa musiikki ja draama ovat välineitä joilla herätellään nuorta yleisöä laajentamaan käsitystään maskuliinisuudesta, pohtimaan sukupuolten välistä tasa-arvoa ja muita seksuaalisuuteen liittyviä aiheita. 

Työpaja käynnissä Francisco Mirandan koulussa, Moraviassa

Maskuliinisuuden basaari

Yksi pääyhteistyökumppaneistamme on Moravian kulttuurikeskus. Kultuurikeskus on yhteisön muutoksen ja kehityksen johtotähti. Keskuksessa käytetään taidetta ja kulttuuria muutoksen voimana. Tilat ovat avoinna erilaisille paikallisille ruohonjuuritason liikkeille. Keskus antaa äänen eri ikäisille, eri taustaisille ja -tyylisille ihmisille.

 

Heinäkuussa järjestämme Maskuliinisuuden basaari -tapahtuman Moravian kulttuurikeskuksessa. Tapahtuma on Maailma kylässä -henkinen festivaali, jossa eri järjestöt, julkiset projektit, nuorisojärjestöt ja muut paikalliset yhdistykset esittäytyvät. Basaari on jaettu kolmeen alueeseen:

 

- Terveyden edistäminen ja sukupuolten välinen tasa-arvo

- Pienyrittäjyys ja kurssit

- Elämäntaidot ja kulttuuri

 

Päälavalla nähdään esityksiä. Estación Caribe soittaa illan pääesiintyjänä.

La Siesta ja Moravian artesaaninaiset

LA SIESTA on erikoistunut eteläamerikkalaisten, korkealaatuisten riippumattojen kehitykseen, markkinointiin ja myyntiin. Yrityksen kotipaikka on Jugenheimissa, Saksassa.

La Siesta valmistaa värikkäitä ja kauniita riippumattoja Kolumbiassa. He säilyttävät erittäin vanhaa Etelä-Amerikkalaista perinnettä, jonka ainutlaatuiset tekniikat ovat olleet katoamisvaarassa.

Osa La Siestan tuotteista on valmistettu luonnonmukaisesta puuvillasta. La Siesta on tukenut useita sosiaalisia projekteja Etelä-Amerikassa.

Mutta mikä onkaan yhteys tämän rauhallisessa saksalaisessa kylässä sijaitsevan yrityksen ja värikkään Moravian kanssa?

Yksi La Siestan käyttämistä tehtaista sijaitsee Medellínissä ja he ovat lahjoittaneet Revivelle riippumattokankaittensa ylijäämäpaloja. Nämä palat ovat mahdollistaneet sosiaalisen projektin, joka auttaa moravialaisia artesaaninaisia työllistymään.

La Siestan edustajat vierailivat Moraviassa huhtikuussa ja tapasivat artesaaninaisia, sekä muita paikallisia.

 

Viimeisimmän YK:n Vuosituhattavoite-raportin mukaan 51% Kolumbian väestöstä on naisia.  Vaikka naisten työttömyysaste on laskenut maanlaajuisesti, vuonna 2013 se oli kuitenkin 13% verrattuna miesten 7%:iin. Tämä on yksi syistä miksi naisille suunnatut pienyrittäjyysprojektit ovat tärkeitä. Onnistuessaan ne hyödyttävät myös koko perhettä.

 

La Siestan perustaja Alexander Grisar yllätti kaikki iloisesti tapaamisessaan artesaaninaisten kanssa ilmoittamalla että aikoo lahjoittaa kaksi teollisuusompelukonetta projektille. Tämä odottamaton tieto otettiin riemulla vastaan siksi että pelkästään ylijäämäkankaat ovat todella suuri mahdollisuus josta useat naiset tulevat hyötymään.

 

Kiitämme:

 

Suomen Ulkoministeriötä toimintamme rahoittamisesta. Moravian kulttuurikeskusta tilojensa avaamisesta käyttöömme ja yhteistyöstä kanssamme. La Siestaa värikkäiden kankaittensa lahjoittamisesta ja Alexander Grisaria anteliaisuudestaan. Pauligia Estación Cariben levyn rahoittamisesta ja Estación Caribea avustaan tavoittaa alueen nuoriso ja välittää heille tärkeitä viestejä hauskalla ja luovalla tavalla.

 

Tämä on vasta alkua ja Moraviassa tulee tapahtumaan vuoden aikana vielä paljon. Pysykää mukanamme niin kerromme lisää!

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Custom essay writing service (Friday, 22 September 2017 11:21)

    Your web log is so interesting all your essays are original and informative for me. your blog writers are pretty qualified and specialists.on this submit is actually pleasant to examine, i am very glad to read this story. high-quality put up is this.

Proyectos en Medellín