Kysymyksiä ja vastauksia Estación Caribe projektista

Kiitos kysymyksistänne! Niitä saa edelleen lähettää meille, vaikka kommentoiden tähän postiin. Vastaamme kaikkiin mielellämme.

 

Jos ostan jotain Mesenaatin sivulta, kasvattaako se sivulla näkyvää kerättyä summaa?

Kyllä kasvattaa. Jokainen ostos rekisteröityy Mesenaatin rahoitushakusivulle ja näkyy mesenaattien määrässä, kerätyn summan määrässä ja myös yksittäisten vastineitten alta näkee kuinka monta kutakin on ostettu.

 

Miten Tiketin kautta ostetut liput tukikonserttiin eroavat Mesenaatin kautta ostetuista?

Eivät mitenkään. Molemmat ovat lippuja samaan konserttiin ja varat ohjataan samaan tarkoitukseen. Koko konsertin tuotto käytetään projektin hyväksi. Bändin levyn rahoituksesta yli jäävä raha ohjataan projektiin joka tehdään Moravian slummissa. 

 

Voiko Mesenaatin kautta lahjoittaa suuremman summan kuin minkä vastike maksaa?

Ei voi. Suomen lain mukaan vastikkeetonta rahankeruuta varten tarvitaan poliisihallituksen rahankeruulupa. Mesenaatin kautta keräämme vastikkeellista rahoitusta. Mesenaatti toimii vähän kuin nettikauppa, sillä erotuksella että projektin onnistumiselle on asetettu minimitavoitesumma ja varat palautuvat mikäli minimisumma ei täyty.

 

Voiko Revivelle lahjoittaa pienemmän summan kuin Mesenaatin sivulla näkyvät vastikkeet?

Koska Revivellä ei ole poliisihallituksen rahankeruulupaa, emme voi pyytää vastikkeettomia lahjoituksia. Voimme toki ottaa niitä vastaan jos meihin varta vasten otetaan yhteyttä ja sellaisia tarjotaan.

 

Miten levyn tekeminen Kolumbiassa voi olla niin kallista?

Tässä on budjetti yksityiskohtineen. Levyn tekoa ei tee halvaksi se, että Kolumbia luokitellaan kehitysmaaksi. Kehitysmaa ei tarkoita sitä että kaikki olisi automaattisesti halvempaa kuin Suomessa. Yleensä kehitysmaissa ongelmana on varallisuuden epäoikeudenmukainen jakautuminen. Koska Estación Cariben muusikot ovat nuoria, eikä heillä ole ammatillista koulutusta musiikin alalta, on levyn tuottaja arvioinut että osan heistä kanssa äänittäminen studiossa olisi kokemattomuuden takia liian hidasta. Siksi tiettyihin instrumentteihin ja esim. taustalauluihin on budjetoitu ammattimuusikot, jotka soittavat levyllä. Biisien sovituksesta ja äänitysten johtamisesta maksettava palkka vastaa Suomessa maksettavaa hyvää vastaavaa. Kolumbiassa ei ole apurahajärjestelmää, ei asumistukea eikä toimeentulotukea. Koulutus ja terveydenhuolto ovat maksullisia (lukuunottamatta perusterveydenhuoltoa ja -koulutusta kaikkein köyhimmille). Minimibidjettiin 8000 euroa ei ole laskettu mukaan tuottajan palkkaa. Jos keräämme vain sen verran, tuottaja on luvannut tehdä levyn joka tapauksessa. Maksamme hänelle palkkaa siis jos pystymme ylittämään minimitavoitteemme 8000 euroa. Hintaan vaikuttaa myös sellainen tekijä että Kolumbian peson arvo euroon nähden vaihtelee aika lailla. Olemme muuntaneet budjetin pesoista euroihin vuoden 2012 alhaisimmalla kursilla, jolloin yhtä euroa vastaa 2000 pesoa. Tietysti toivomme että sillä hetkellä kun lähetämme rahat Kolumbiaan, kurssi olisi meille mahdollisimman edullinen. Sitä emme kuitenkaan voi tietää etukäteen.  

 

Mitä tapahtuu sen jälkeen kun Estación Cariben levy on valmis?

Reviven näkökulmasta Estación Cariben levy on yksi osa suurempaa sosiaalista projektia. Kehitysyhteistyön onnistumisen kannalta on tärkeää että avun antaja ei aseta itseään korkeammalle kuin avun saaja. Estación Cariben musiikin kautta meillä on kieli, jolla kommunikoida yhteisölle, jota haluamme auttaa. Muusikot ovat myös esimerkki muille nuorille, jotka ovat samalta alueelta ja samanlaisista oloista kuin he. Estación Cariben pojat tulevat olemaan mukana kehitysyhteistyöhankkeessa soittamalla konsertteja alueellaan ja haastamalla muita nuoria osallistumaan työpajoihin ja luennoille.

Levy avaa Estación Caribelle lisää mahdollisuuksia työllistyä musiikkinsa kautta.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Cheap Research Paper Service (Thursday, 22 June 2017 12:12)

    Enhanced expansion assets, which put resources into a scope of recompense that defend them from declining too far in terrible conditions, meet that necessity. These property are a decent match for all part profile, so ought to diminish the condition for dependable direction.

Proyectos en Medellín