Yonnyn mietteitä

Estación Cariben kitaristi Yonny Sleiner Jaramillo (23v) pohtii mitä hänestä olisi tullut jos hän ei olisi löytänyt musiikkia, ja mitä musiikki hänelle merkitsee.

 

"Äitini ja muut jotka ovat tunteneet minut koko ikäni sanovat että minä olisin varmaan omistautunut piirtämiselle, skeittamiselle tai pyöräilemiselle. Olisin omistautunut shakille, teatterille tai ehkä sosiaalisille urheiluprojekteille. "Kun et koskaan ole rauhassa, etsit aina jotain uutta tekemistä, joten on vaikeaa tietää. Olet yllätysten laatikko, Yonny. Mutta varmasti olisit paras missä hyvänsä mitä valitsisitkin tehdä elämässäsi", sanoo äitini.

 

Vaikka sitä on vaikeaa tietää, luulen että olisin ehkä juoksupoikana jossain yrityksessä, työssä joka tuhoaa kuvitelmat ja unelmat. Ja vaikka olen aina halunnut olla paras, varmasti tuntisin jonakin päivänä pitkän ajan jälkeen (vaikka ehkä olisinkin ollut yksi parhaista) itseni tyhjäksi. Ja sulkemalla silmäni olisin taas siellä missä kaikki unelmani kuolivat. Se olisi toisenlainen tarina ja kaikki unelmani olisivat vain osa yhtä suurta fantasiaa. Unelmat olisivat olleet vain unelmia, mutta nyt kun olen Estación Caribessa, yksi unelmani on myös osa todellisuutta. Juoksupojan työssä tienaisin rahaa tylsällä tavalla. Ehkä siksi en pelännyt yhtään kun menetin työni koska halusin olla aktiivinen Estación Caribessa.

 

Työskentely ei ole mikään rangaistus. Nautin siitä että voin näyttää ponnisteluillamme kiitoksen kaikille niille ihmisille jotka tekevät elämästäni mukavaa. Kuka tietää! Minun ajattelutapani voisi olla ihan erilainen ja varmaan yleinen pessimismi tarttuisi minuunkin. En olisi yksi niistä harvoista optimisteista joka uskoo parempaan maailmaan, ja kun sanon parempaan, puhun niistä äärettömistä mahdollisuuksista kehittyä, saavuttaa unelmamme kurinalaisella työskentelyllä ja elämänhalulla.

 

Jos en olisi Estación Caribessa olisin varmaan piintynyt juoppo, olisin samanlainen kuin ne ihmiset joiden kanssa aikaisemmin juhlin, joiden kanssa etsin "iloa" jonka sellainen elämäntapa tarjoaa. Ja ehkä olisin hyväksynyt kaikki ne monet tarjoukset tehdä pahimpia juttuja, laittomimpia juttuja, ja siten olisin seurannut muiden juhlijoitten polkuja. Uskon että ne rahasummat ja epätodelliset edut joita meille tarjotaan veisivät minut maailmaan joka on täynnä epäoikeudenmukaisuutta... (Mutta onneksi inhoan epäoikeudenmukaisuutta). Jos olisin seurannut sellaista polkua, olisin fantastisen pitkissä bileissä, joka todellisuudessa on lyhyempi kuin silmän räpäys.

 

 

Jos en olisi löytänyt musiikkia ja erityisesti Estación Caribea, olisin syrjäytynyt nuori, sellainen joka yrittää ratkaista ongelmat väkivallalla ja huumeilla. Alkoholi olisi ratkaisu tylsiin hetkiin, se veisi minut kauemmaksi perheestäni, joilla olisi vain epämääräinen muisto minusta. Etsisin helppoa elämää; paljon rahaa ja naisia, naisia jotka tarjoavat seksiä helposti, en olisi kiinnostunut mistään muusta kuin omasta edustani, enkä välittäisi kävellä muiden ylitse saavuttaakseni mitä haluan.

 

Jos en olisi valinnut erilaista tietä, ehkä olisin tyypillinen ihminen joka ajattelee että elämässä ei ole mahdollisuuksia, että voidakseen edetä elämässä täytyy varastaa, että ollakseen onnellinen tarvitsee kaiken maailman rahan, ja vaikka inhoan epäoikeudenmukaisuutta, taistelisin kaikkia näitä ideoita vastaan ilman mitään voittamisen mahdollisuutta, ja lopulta hyväksyisin samanlaisen ajattelutavan.

 

Jos en olisi valinnut musiikkia tiekseni, ehkä en olisi ikinä tutustunut asuinalueeni Kulttuurivirastoon enkä kansalaisaktivismiin. Nyt olen mukana projekteissa joissa voin vaikuttaa uusien ideoiden toteutumiseen. Ideoiden jotka antavat ratkaisuja konflikteihin. Musiikki on motivoinut minua etsimään ratkaisuja moniin ongelmiin. Haluan löytää uusia polkuja tai parantaa olemassaolevia, jotta ne veisivät kohti todellista onnellisuutta, joka ei ole muuta kuin tehdä huolellisesti sitä mistä todella pidämme, satuttamatta ketään.

 

Jos en olisi valinnut musiikkia tiekseni, en olisi myöskään kiinnostunut koulutuksesta. En puhu nyt mistä tahansa koulutuksesta, vaan sellaisesta joka on vapaata ja riittävää, sellaisesta joka ei katkaise unelmia niin kuin nyt on tapahtunut. Minulla ei koskaan olisi ollut mahdollisuutta astua lavalle ja tuoda iloa. Hyvät teot eivät katoa. Musiikki on ollut Jumalainen helpotus joka tarttuu minuun jokaisella askelella jonka otan. Se on antanut minun luopua vihasta, luopua kaunasta kaikkia niitä pahoja asioita kohtaan jotka ovat tapahtuneet minulle ja perheelleni. Ilman musiikkia minulla ei olisi siunausta olla esimerkki perheelleni, vaan myös yhdelle pienelle osalle yhteisöä. Olen aina halunnut olla näkyvä todistus, esimerkki siitä että olemme ja tulemme olemaan aina se mihin pyrimme, ja erityisesti esimerkki joka olemme aina halunneet olla lapsille.

 

Jos en olisi tutustunut Estación Caribeen, varmasti olisin jossain toisessa maassa etsimässä mahdollisuuksia. Uskon että se olisi ollut väistämättä jotain musiikkiin tai taiteeseen liittyvää, ne ovat osa minua. Tässä maassa jossa me nuoret hurraamme monille uusille mahdollisuuksille, minulla on ollut onnea olla osana projektia nimeltä Estación Caribe, joka on ollut monille skeptikoille kuin unesta vetäisty. Uskon että Estación Caribe on antanut minulle mahdollisuuden kasvaa ihmiseksi joka rakastaa haasteita, ja haasteiden kautta unelmat ja mielikuvitus muuttuvat todellisuudeksi." 

 

Tule kanssamme kuuntelemaan hyvää musiikkia ja tue samalla Estación Caribea! Reviven tukikonsertti on Nosturissa 9.4.2013. Lavalla Emma Salokoski ja Tommy Lindgren. Eva & Manu heittävät intiimin duo-keikan, ja Accapella-ryhmä Pop Up tarjoilee uudenlaisia pop-musiikkielämyksiä.


http://www.mesenaatti.me/projects/revive/

 

 

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Liliana (Tuesday, 05 March 2013 15:15)

  Pues felicitaciones Yonni, eres un modelo para la juventud que anda aveces tan desorientada y pasiva. Sigue así ya sembraste una semilla.

 • #2

  pay someone to do my homework (Friday, 16 June 2017 09:39)

  Guitarists are a simple to discover all in all. In case you're hoping to make yourself emerge from the opposition, be on time, have a decent disposition, and tune in. There's huge amounts of actually gifted guitarists, yet a considerable measure of them are egotistical and irritating.

 • #3

  help with dissertation writing (Friday, 23 March 2018 23:12)

  That is terribly open wound to An subject sentence. You might need to limit it wear some and re-ask the inquiry. You could look at the effects of music on aggression, music as a reliever of stress, music Similarly as a reliever of stress, as a hotspot about inspiration Likewise Previously, music in the gym, animals capability will perceive sorts about music and so forth throughout this way, observing and stock arrangement of all instrumentation.

Proyectos en Medellín